Časopis Razmisli

Uvodna beseda odgovorne urednice časopisa:

»Razmisli« je nov časopis – ali ga potrebujemo? Če odkrito povemo – bolje, da ga ne bi. Toda kaj naj storimo, ko marsikje v naši demokratsko zaznamovani deželi, kljub dobri ustavi in zakonom, mnogim državljankam in državljanom, še najšibkejšim, kot so otroci, ženske, socialno ogroženi, drugače misleči, verske in narodnostne manjšine, kratijo človekove in državljanske pravice ali jih celo javno ne priznavajo, ne da bi državne in tudi verske institucije, ki so za to predvidene, reagirale na to. Najdejo celo način, kako storilca ali storilce pustiti na svobodi. Vse to se že dogaja.

Eden pomaga drugim, naj bo naš moto! Mislili smo na to, da žrtvam damo priložnost, da si medsebojno pomagajo tudi preko časopisa Razmisli in sodeluj. Zavedamo se, da bo časopis nagovoril neprijetna, toda resnična dejstva. In tisti, ki so odgovorni za ta dejstva, ga bodo mogoče označili za »enostranskega«, toda kaj naj storimo? Čakamo še nadaljnjih 2000 let in potem se spet ne zgodi nič?

Zgodovina je že pokazala, da ne pomaga vprašati žabo ali naj izsušimo močvirje. Ker je malo zaleglo, smo se odločili pomagatii žrtvam preko Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve ter preko lastnega časopisa, in sicer s ciljem, da bodo žrtve pomagale žrtvam.

Vprašali boste: kako?

Če ste žrtev ali se počutite kot žrtev, ne glede kakšna, diskriminirani, spolno zlorabljeni ali kakor koli prikrajšani za svoje pravice, potem ste prav prišli k nam. Prejeli boste pomoč in vi lahko nato pomagate drugim prisiliti verske in državne institucije, da storijo, za kar so se obvezale ali kar vsako nedeljo pridigajo pred oltarjem. Če ste še mladoletni, preprost človek ali profesor, lahko sodelujete. Mi poskrbimo, da vas bodo slišali ali brali. V tem smislu vam, ljubi bralci in bralke, priporočamo, da zberete pogum ter razmišljate in sodelujete z nami!

Želite brezplačno prejemati enega ali več brezplačnih izvodov? Pokličite na tel. 041 546 672 ali ga naročite na našem naslovu info@zrtve-cerkve.org

Prva številka Časopisa Razmisli je izšla leta 2007. Doslej smo izdali osem rednih številk in dve izredni. Prve štiri redne številke, kot tudi obe izredni, so bile izdane tako v tiskani obliki kot v elektronski. Številke 5, 6, 7 in 8 so bile zaradi pomanjkanja sredstev izdane samo v elektronski obliki.

Časopis Razmisli v elektronski obliki:

– Redna številka 1 (teksti v word obliki)

– Redna številka 2 (pdf) – trenutno ni na voljo

Redna številka 3 (pdf)

Redna številka 4 (pdf)

Izredna številka 1 (pdf)

Izredna številka 2 (pdf)

Redna številka 5 (pdf)

Redna številka 6 (pdf)

Redna številka 7 (pdf)

Redna številka 8 (pdf)

Redna številka 9 (pdf)

Redna številka 10 (pdf)

Redna številka 11 (pdf)

Redna številka 12-13 (pdf)

Redna številka 14 (pdf)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.