Okrogla miza

Vabilo na okroglo mizo o Družinskem zakoniku

Koalicija za ločitev države in cerkve želi javno podpreti Družinski zakonik, zato vabi na okroglo mizo z naslovom „Cerkev in družinski zakonik“, ki bo v četrtek, 15. marca 2012 s pričetkom ob 17.00 v Hostlu Celica, Metelkova 8, Ljubljana. Uvodničarji bodo: dr. Srečo Dragoš, sociolog, Tamara Vonta, poslanka PS in Vlado Began, član koalicije. Po uvodu bo razgovor.

Približuje se referendum o družinskem zakoniku. Cerkvena sfera aktivno nasprotuje omenjenemu zakoniku. Zakaj? Ali so njeni razlogi utemeljeni? Ali se cerkev iskreno zavzema za otroke in družino? Ali pa se za cerkvenim nasprotovanjem skriva kaj drugega? Družinski zakonik ne dopušča telesnega kaznovanja otrok, kar je po cerkvenem nauku eno najpomembnejših vzgojnih metod – kaj sedaj? Kako bo cerkev vzgajala, če ni dopustno telesno kaznovanje? Kakšna je prava katoliška družina? Odkod cerkvi pravica da vsiljuje vsem državljanom svoj svetovni nazor? Te pravice nima! O vsem tem in še marsičem drugem bo tekla beseda na okrogli mizi.

Vstop prost!

P.S.

Podpisovanje peticije za odpravo državnega financiranja rimskokatoliške cerkve teče dalje. Do sedaj smo zbrali že okoli 23.000 podpisov, tako elektronskih kot lastnoročnih. Med ljudmi vlada veliko zanimanje za to peticijo. Zato predlagamo, da peticijo podpišete, v kolikor seveda podpirate odpravo državnega financiranja katoliške cerkve. Prosimo vas tudi, da o peticiji obvestite še svoje znance, prijatelje … Hvala vsem za pomoč.

Link za podpis peticije je http://www.locitev-drzave-cerkve.org/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.